Σελίδες

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΘΗΤΗ


Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου Περιστερίου και άλλοι μαθητές που σαν αποτέλεσμα είχε το σοβαρό τραυματισμό του μαθητή Γιώργου Κ.Παπλωματά, μέλους του 15μελούς συμβουλίου και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
Η δολοφονική επίθεση εντάσσεται στο κλίμα αυταρχισμού και κατασταλτικής τρομοκρατίας που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της (ένστολους και μη) που στόχο έχουν να χτυπήσουν τους αγώνες των μαθητών και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το καινούργιο αυτό χτύπημα είναι συνέχεια κινήσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς και δολοφονίες αθώων ανθρώπων όλη την προηγούμενη περίοδο.
Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των μαθητών, των φοιτητών και γενικότερα του λαού. Θα ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε τέτοιες δολοφονικές ενέργειες και την πολιτική που τις γεννά.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιες ενέργειες και να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του οργανωμένου και περιφρουρημένου μαζικού ενωτικού μαθητικού κινήματος, στα μπλοκ του ΣΑΣΑ, στα μπλοκ του ταξικού εργατικού κινήματος που σα στόχο έχουν την αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την ανατροπή τους.

18 Δεκέμβρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου