Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

ΕΣΑΚ -ΔΕΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ (Υγειονομικό) ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12,30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Με την έναρξη και του νέου χρόνου, η αντεργατική κυβερνητική επίθεση συνεχίζεται αμείωτη ενάντια στην εργατική τάξη, ενάντια σ’ όλους τους εργαζόμενους και περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με την εξελισσόμενη, σε παγκόσμιο επίπεδο κρίση του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και με την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς, όπως εκδηλώνεται τελευταία και με την εγκληματική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Αυτή η κυβερνητική επίθεση εκφράζεται για άλλη μια φορά και στα ζητήματα της παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του εφάπαξ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Εξαιτίας της διαχρονικής γαλαζοπράσινης αντιασφαλιστικής πολιτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ταμείων, σήμερα το Ταμείο Πρόνοιας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για παροχή του εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους.
Ταυτόχρονα και ο ΟΠΑΔ(οργανισμός περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων) δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στους φαρμακοποιούς και στους γιατρούς γιατί η κυβέρνηση δεν του αποδίδει τα χρήματα που υποχρεούται να του δώσει για να μπορεί να πληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Αντιδρώντας και δικαιολογημένα, οι γιατροί, καταγγέλουν τις συμβάσεις τους με το κράτος, με αποτέλεσμα να στερούμαστε όλοι οι ΔΥ την περίθαλψη. Το ίδιο συμβαίνει τακτικά και με τους φαρμακοποιούς και θα συμβαίνει όσο η κυβέρνηση ανακυκλώνει αντί να λύσει το πρόβλημα.
Επίσης στις 17 του περασμένου Δεκέμβρη, το Ευρωδικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του δικαιώματος γυναικών δημοσίων υπαλλήλων της χώρας μας να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία κάτω των 60 ετών, έκανε σαφείς τις προθέσεις του, κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι σχεδιάζει να ανεβάσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο. Ταυτόχρονα έδειξε καθαρά ότι βάζει στο στόχαστρό του και την κύρια σύνταξη, βαπτίζοντας την ανταποδοτική σύνταξη επαγγελματικού ταμείου δηλ. αβέβαιη και ανασφαλή σύνταξη.
Η θέση του ταξικού κινήματος για συνταξιοδότηση των γυναικών στα 55 χρόνια ηλικίας, δηλαδή κατά 5 χρόνια νωρίτερα από τους άνδρες, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της ανισοτιμίας που βιώνει διαχρονικά η γυναίκα, μέσα σ’ αυτό το εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα.
Η όλη αυτή κατάσταση, είναι συνέπεια της στρατηγικής του κεφαλαίου που υποτάσσει τα πάντα, ακόμα και την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη στρατηγική του, στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας. Συνυπεύθυνες συνεπώς είναι όλες εκείνες οι ευρωενωσιακές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που συνέπραξαν και συμπράττουν σ’ αυτές τις πολιτικές.
Είναι άμεση ανάγκη επομένως, μέσα από τη συνεπή, αταλάντευτη ταξική συσπείρωση του ΠΑΜΕ, με ενιαίους, ταξικούς δυναμικούς αγώνες, να καταδικάσουμε έμπρακτα αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, να καταδικάσουμε την κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικοοικονομικούς φορείς που κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή ευρωενωσιακή στρατηγική της ανταγωνιστικότητας – βαρβαρότητας. Να καταδικάσουμε το συμβιβασμό, τη συναίνεση και τη σύμπραξη των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις αντιλαϊκές πολιτικές που αποθρασύνουν τους κυβερνώντες.

Να απαιτήσουμε:
· Άμεση επίλυση του προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων στο δημόσιο. Πλήρη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δημόσιους υπάλληλους. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ.
· Άμεση επιχορήγηση του ταμείου πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Κανένας δανεισμός του ταμείου γιατί θα είναι η ‘χαριστική βολή’ σε βάρος του.
· Κατάργηση όλων των γαλαζοπράσινων αντιασφαλιστικών νόμων. Καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απεργάζεται αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης όλων των γυναικών στα 65 χρόνια και ταυτόχρονα την επαγγελματοποίηση της κυρίας σύνταξης. Σύνταξη στο 80% του μισθού και στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.
· Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των απωλειών τους λόγω κυβερνητικών πολιτικών από το 1950 έως σήμερα.
· Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους ή στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ. Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τοποθέτηση σε τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και με επιτόκιο που το ύψος του θα είναι στο ανώτατο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου, χωρίς μεσολάβηση τρίτων.
Γενάρης 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου