Σελίδες

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

1 σχόλιο:

  1. Η Πρωτομαγιά του 2010 είναι η πιο πένθιμη ημέρα για κάθε εργαζόμενο, για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με αγώνες, πολλές φορές με αίμα ακόμα και κόστος ζωής, ισοπεδώνονται μέσα σε λίγους μήνες.
    Μετά τα αιματηρά, άδικα και μονόπλευρα μέτρα που πήρε ετσιθελικά η κυβέρνηση και έχουν οδηγήσει χιλιάδες πολίτες στη φτώχεια, έρχεται η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής και την εξαθλίωση.
    Στο όνομα της κρίσης, τα αντιλαϊκά μέτρα που διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά και οι πολιτικές της υποτέλειας στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό κατεστημένο, αφενός αυξάνουν τα περιουσιακά και τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρήσεων και αφ’ ετέρου ακυρώνουν, καταργούν και υποβαθμίζουν τα δικαιώματα του εργαζόμενου κόσμου και της κοινωνίας.
     Με τις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στο ασφαλιστικό, καθώς και τον αποχαρακτηρισμό του κοινωνικού χαρακτήρα του.
     Την συγχώνευση και την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών με μόνο λόγο την εξοικονόμηση χρημάτων.
     Σχεδιάζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και μειώνουν τις συντάξεις με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.

    Συναδέλφισες Συνάδελφοι Φίλες κα Φίλοι,

    Στη φετινή Πρωτομαγιά, καλούμε όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέες και νέους, άνεργους, κάθε πολίτη που δίνει τον αγώνα της καθημερινότητας και της ζωής.
    Μαζί με τις απαραίτητες τιμές μνήμης και προσφοράς σε όλους τους αγωνιστές στην πολύχρονη και πολλές φορές ματωμένη διαδρομή του εργατικού κινήματος, στέλνουμε κάλεσμα λαού για ενότητα, συσπείρωση και παρουσία στις μεγάλες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και επαναλαμβανόμενη μορφή.
    Η 1η Μάη 2010, για κάθε κοινωνία, για κάθε λαό, για κάθε εργαζόμενο, για τον κόσμο της εργατιάς και της ανεργίας, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, όπου η κυβέρνηση κάτω από το βάρος που δημιούργησε η ίδια εξαιτίας των πρωτοφανών πολιτικών λαθών, όπου η μία γκάφα, σε καίριες διεθνής συναντήσεις, διαδέχονταν την άλλη, έχει ως αποτέλεσμα τις βαριές συνέπειες που προκλήθηκαν πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά, από την υβριστική και συκοφαντική προπαγάνδα που προκάλεσε το οικονομικό επιτελείο με μικρόψυχες και κοντόφθαλμες πολιτικές συμπεριφορές. Χρεώνουν ανεξέλεγκτα τις ευθύνες στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.

    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ όλες τις παράλογες, τις αντεργατικές, τις αντικοινωνικές συνταγές ή τις εντολές από όπου και αν προέρχονται, γιατί το μόνο που κάνουν είναι χωρίς έλεος να εξοντώνουν τους εργαζόμενους πολίτες, να εξαθλιώνουν την κοινωνία και να βαθαίνουν ακόμη την ύφεση και την κρίση.
    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να υπηρετήσουμε την πολιτική που θέλουν να μας επιβάλλουν οι εκβιαστές και οι κερδοσκόποι.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν τον πλούτο της χώρας, την κοινωνία, τους εργαζόμενους.
    Αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, απεργούμε για τα δικαιώματα μας, τα δικαιώματα του λαού μας, τα συμφέροντα της χώρας μας.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

    Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, ενωμένοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.


    ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή