Σελίδες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Γενική Συνέλευση Προέδρων 7/5/2010

Στις 7/5/2010, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Μια πολύωρη Γ.Σ. η οποία άρχισε στις 11 το πρωί και τελείωσε λίγο πριν τις 11 το βράδυ.
Tο πολιτικό σκεπτικό της εισήγησης της ΟΛΜΕ εγκρίθηκε, ενώ το απεργιακό πρόγραμμα δράσης που πρότεινε δύο 24ωρες απεργίες (ή μια 48ωρη) όταν θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των συνολικών ψήφων (επί των παρόντων) για να εγκριθεί. (Η κάθε ΕΛΜΕ συμμετέχει στην ψηφοφορία με τόσες ψήφους όσοι ήταν οι σύνεδροι της στο τελευταίο (14ο) Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Δηλαδή η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου με 6 ψήφους).
Η μη αποδοχή του πλαισίου δράσης της ΟΛΜΕ, ήταν παράδοξη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές ΕΛΜΕ κατέβασαν προτάσεις για πιο αγωνιστικές κινητοποιήσεις (πχ. επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες μέσα στις εξετάσεις, απεργία στις 14 και 17 Μαΐου κλπ). Ουσιαστικά η καταψήφιση του προγράμματος δράσης, οφείλεται στο ότι οι εκπρόσωποι κάποιων ΕΛΜΕ οι οποίοι είχαν εξουσιοδοτηθεί να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ και συμμετείχαν με πολλές ψήφους στη ψηφοφορία, τελικά αποχώρησαν από τη Γενική Συνέλευση πριν την τελική ονομαστική ψηφοφορία, επικαλούμενοι κόπωση (λες και όλοι οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων ο οποίος ταξίδευε από τις 5 το πρωί, δεν εξαντλήθηκαν από αυτή τη διαδικασία).

Για την ιστορία:
• Υπερψήφισα (όπως εξουσιοδοτήθηκα) το πολιτικό σκεπτικό και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ.
• Μετά την απόρριψη του προγράμματος δράσης, υπήρξε η πρόταση για νέες Γενικές Συνελεύσεις το επόμενο διάστημα. (Η συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ λαμβάνεται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όμως υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία πρότασης προς το Δ.Σ. την οποία και υπερψήφισα σκεπτόμενος ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αντανακλούσε τη διάθεση των συναδέλφων)
• Τέθηκε προς ψήφιση κείμενο συμπαράστασης στους απεργούς της 21ης Απριλίου. Με το σκεπτικό ότι η απεργία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζομένου, την υπερψήφισα. Όμως είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα πολλοί συνάδελφοι και πλέον δεν υπήρχε απαρτία για να ψηφιστεί η συγκεκριμένη πρόταση.


Ο εκπρόσωπος της Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου στη Γενική Συνέλευση Προέδρων

Ταταρίδης Γιάννης
Πρόεδρος Δ.Σ. Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου