Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επιστολή σε R Channel

Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό R Channel:


Στην εκπομπή του σταθμού R channel με τίτλο "Πεσ'τα Νίκο" στις 19/5/2010, έγινε μια απαράδεκτη αναφορά στους εκπαιδευτικούς.
Αναρωτήθηκε ο "δημοσιογράφος", ποιοι είναι οι καθηγητές που θα εμποδίσουν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν έμεινε όμως εκεί, στη συνέχεια ξέσπασε λέγοντας γιατί να "κάθονται" οι εκπαιδευτικοί δυο μήνες το καλοκαίρι, ενώ μας βρήκε και δουλειά: Να βγάζουμε φωτοτυπίες άλλων δημοσίων υπαλλήλων που παίρνουν άδεια. Και κατέληξε χαρακτηρίζοντας δασκάλους και καθηγητές ως άχρηστους και ανίκανους.
Αν και θεωρώ όσα είπε ο "δημοσιογράφος" του καναλιού R channel, ανάξια σχολιασμού, θα απαντήσω, μόνο και μόνο για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.
1. Οι καθηγητές ποτέ δεν επιδιώξαμε να εμποδίσουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις, ιδιαίτερα των μαθητών των εσπερινών λυκείων που είναι μια ευαίσθητη ομάδα μαθητών σκληρά εργαζόμενων. Όμως όπως όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε δικαίωμα (αν όχι υποχρέωση) στην απεργία, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο όπου λαμβάνονται σκληρά αντιεργατικά μέτρα. Για αυτό το λόγο και η ΟΛΜΕ ζήτησε απο την κ. Υπουργό την αναβολή των εξετάσεων για τις 20/5/2010, ωστε να μη ταλαιπωρηθούν οι μαθητές οι οποίοι είναι και αυτοί δυνητικά απεργοί ως εργαζόμενοι. Η κ. Υπουργός το αρνήθηκε και ζήτησε απο την ΟΛΜΕ να χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας κάτι το οποίο δεν προβλέπεται και δεν είμαστε διατεθειμένοι να στήσουμε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στην πράξη λοιπόν οι καθηγητές είναι αυτοί που σκέφτονται τον μαθητή και όχι το Υπουργείο.
2. Καμία εργασία δεν είναι ντροπή, αν όμως φτάσουμε στο σημείο να απαξιώνουμε τον εκπαιδευτικό με αυτόν τον τρόπο, στέλνοντας τον να βγάζει φωτοτυπίες για να μη "κάθεται", δείχνουμε και στα παιδιά μας πόσο πολύ υπολογίζουμε τους ανθρώπους τους οποίους εμπιστευόμαστε για να αναλάβουν την εκπαίδευση τους. Ντροπή κ. Πουρτσίδη.
3. Ο χαρακτηρισμός "άχρηστοι και ανίκανοι" εκτός απο απαξιωτικός και άδικος, είναι και ποινικά κολάσιμος, οπότε απαιτώ να ανακληθεί και να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Πουρτσίδης. Ερωτώ επίσης αν αυτές οι απόψεις αντιπροσωπεύουν το σταθμό R Channel.

Ταταρίδης Γιάννης
Πρόεδρος Δ.Σ. Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου