Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ 27/11/2010

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Athens Imperial στην Αθήνα, Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ.
Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε λίγο λιγότερο απο 12 ώρες, τελικά υπερψηφίστηκαν η εισήγηση (πολιτικό σκεπτικό - πλαίσιο αιτημάτων) με κάποιες προσθήκες και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ με την προσθήκη για νέες Γ.Σ. το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου (πιθανή ημερομηνία 22 Ιαν).
Αναλυτικά:
Πρόγραμμα δράσης: ΥΠΕΡ 51 (321 ψήφοι), ΚΑΤΑ 9 (44 ψήφοι), ΛΕΥΚΟ 7 (52 ψήφοι) (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: ψήφισε ΥΠΕΡ)
Πλαίσιο αιτημάτων: ΥΠΕΡ 37 (214 ψήφοι), ΚΑΤΑ 23 (127 ψήφοι), ΛΕΥΚΟ 7 (76 ψήφοι) (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: ψήφισε ΥΠΕΡ)

Πριν τη συγκεκριμένη ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν σε ψηφοφορία οι εξής προτάσεις (περιληπτικά):
1. ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Απεργία διαρκείας, έλαβε 3 υπέρ (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: κατά)
2. ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς: 3ωρη στάση την 1η Δεκεμβρίου και συλλαλητήρια, έλαβε 3 υπέρ (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: κατά)
3. ΕΛΜΕ Χανίων: 3ωρη στάση την 6η Δεκεμβρίου, συλλαλητήριο την 13η Ιανουαρίου και μη εξουσιοδότηση στην ΟΛΜΕ για απεργία, έλαβε 33 υπέρ (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: κατά)
4. Τέθηκε η πρόταση για συλλαλητήριο την 13η Ιανουαρίου (επέτειος δολοφονίας Τεμπονέρα) η οποία έλαβε 47 υπέρ (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: κατά)
5. ΕΛΜΕ Γ΄ Αθήνας: Εισήγηση που προτάθηκε απο ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις, έλαβε 9 υπέρ (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: κατά)
6. ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: Επαναλαμβανόμενες απεργίες, έλαβε 11 υπέρ (Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου: κατά)

Στη συνέχεια έγινε η ονομαστική ψηφοφορία της οποίας τα αποτελέσματα έγραψα παραπάνω.

Τέλος, τέθηκαν κάποια ψηφίσματα τα περισσότερα απο τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Ν. Έβρου ήταν η μοναδική η οποία καταψήφισε ψήφισμα συμπαραστάσης σε 42 συναδέλφους κατά των οποίων άσκησε μήνυση ο πρώην διευθυντής τους. Ο λόγος που ψήφισα κατά του συγκεκριμένου ψηφίσματος ήταν οτι όταν ο συνάδελφος Πρόεδρος της ΕΛΜΕ που έφερε το ψήφισμα ερωτήθηκε για ποιο λόγο έγινε η μήνυση, απάντησε οτι: οι συνάδελφοι για παιδαγωγικούς λόγους άλλαξαν τη βαθμολογία κάποιων μαθητών πριν βέβαια να δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης. Καταψήφισα λοιπόν το ψήφισμα, επειδή δεν ήθελα να νομιμοποιήσω τέτοιες "παιδαγωγικές" αλλαγές, αν και φυσικά διαφωνώ με τις δικαστικές διώξεις και τις μηνύσεις απο συνάδελφο διευθυντή σε συναδέλφους.

Επίσης η Α΄και η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου ήταν οι μοναδικές ΕΛΜΕ που καταψήφισαν ψήφισμα της ΕΛΜΕ Δράμας που καταγγέλει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου. Η καταγγελία αφορά οτι καλείται πίσω στη Σαμοθράκη συνάδελφος Πληροφορικής η οποία ναι μεν αποσπάστηκε απο ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, αλλα παραβίασε το Ν.3848/2010 που προέβλεπε οτι κανένας συνάδελφος που αποσπάστηκε δεν θα φύγει απο τη θέση του, αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης.
Θεωρώ πως στην προκειμένη περίπτωση οι ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, κινουνται στη σωστή κατεύθυνση, επειδή είναι απαράδεκτο στο νησί της Σαμοθράκης (το οποίο σημειωτέον "δίνει" 12 μόρια) να είναι τοποθετημένοι 5 συνάδελφοι Πληροφορικής οι οποίοι μονιμως αποσπώνται (η μία μόνο συναδελφος έχει άδεια ανατροφής) και τελικά στο νησί πολύ αργοπορημένα προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος (πρακτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 3 χρόνια).

Ο Πρόεδρος της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου
Ταταρίδης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου