Σελίδες

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση με Δήμαρχο κ. Λαμπάκη

Σήμερα, 7/2/2011 και ώρα 14:00 μ.μ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Α' Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη Ευάγγελο στο γραφείο του.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γερακόπουλος Χρήστος, ενώ απο το Δ.Σ. ήταν παρόντες οι συν. Καλόγερος, Καραγεωργίου, Μικρός και Ταταρίδης.
Τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Δήμαρχο ήταν τα εξής:
1) Συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων
2) Κτηριακό πρόβλημα της πόλης της Αλεξανδρούπολης
3) Βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία (γραμματείς, συντηρητές, φύλακες)
4) Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συνοπτικά λάβαμε τις εξής απαντήσεις:
1) Η Δημοτική αρχή είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου και το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη.
2) Σχετικά με το έντονο κτηριακό πρόβλημα της Αλεξανδρούπολης:
i) Προχωράνε οι μελέτες για την κατασκευή Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή του ΚΕΓΕ και υπάρχει η βεβαιότητα οτι το έργο θα προλάβει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ωστε να χρηματοδοτηθεί απο εκεί.
ii) Θα ανατεθεί μελέτη για την κατασκευή Μουσικού Γυμνασίου στο οικοδομικό τετράγωνο 460Αβ (στην περιοχή πίσω απο το 5ο Γυμνάσιο, κοντά στο καινούριο κολυμβητήριο)
iii) Επανέρχονται οι αρχικές χρήσεις του στρατοπέδου Παρμενίωνα (οι οποίες προβλέπουν εκτός απο πράσινο και αθλητικές χρήσεις, και σχολική χρήση)
3) Κατηγορηματικά ο Δήμαρχος δήλωσε οτι δεν υπάρχει προσωπικό που να πλεονάζει και επίσης είπε οτι δεν ειναι αρμόδιος ο Δήμος για να προσλάβει γραμματείς και συντηρητές, αλλά το Υπουργείο Παιδείας.
4) Θα δημιουργηθόύν δυο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: Η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων όμως η λειτουργία είναι άγνωστη καθώς δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος σύστασης και λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου