Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επιστολή σχετική με Επίδομα Παραμεθορίου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : κ. Φ. Πετσάλνικο
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :
ΠΑΙΔΕΙΑΣ : κ. Α. Διαμαντοπούλου
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : κ. Γ. Παπακωσταντίνου
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ :
ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Κύριε πρόεδρε, κυρία υπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριοι βουλευτές,
Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στις παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας,
 εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας σχετικά με την έντονη φημολογία για κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών κατά τη σύνταξη του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Συντασσόμαστε πλήρως με τις θέσεις και τις διαμαρτυρίες της ομοσπονδίας μας, της ΟΛΜΕ, για την σημαντική συρρίκνωση των αποδοχών μας τα τελευταία χρόνια. Μόνο πέρσι είχαμε ονομαστική μείωση των ετήσιων αποδοχών μας μεγαλύτερη από 2500€. Διεκδικούμε μισθούς αξιοπρέπειας, με την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και με ενσωμάτωση όλων των γενικών επιδομάτων στο βασικό μισθό. Κατάργηση στο εξής της επιδοματικής πολιτικής που ασκούν όλες οι κυβερνήσεις.
Παράλληλα, οφείλουμε να επισημάνουμε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, ασκώντας το λειτούργημά τους στις εσχατιές της πατρίδας. Στην παραμεθόριο, στα δυσπρόσιτα νησιά και σε ορεινές περιοχές της χώρας. Παράγοντες που καθορίζουν έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες είναι οι εξής :
1ον) Υψηλό μεταφορικό κόστος.
2ον) Υψηλό κόστος διαβίωσης.
3ον) Δυσκολίες μετακίνησης.
4ον) Μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα της χώρας.
5ον) Απομόνωση κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
6ον) Δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτιστικές ή επιστημονικές δραστηριότητες.
Είναι βέβαιο πως η άρση όλων αυτών των ανισοτήτων απαιτεί ολοκληρωμένες περιφερειακές πολιτικές και γενναία, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, οικονομική στήριξη των εργαζομένων, προκειμένου να παραμένουν στις «δύσκολες» περιοχές της πατρίδας μας.
Στο βαθμό όμως που εξακολουθούν να ισχύουν οι έντονες περιφερειακές ανισότητες, η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων, σε συνδυασμό μάλιστα με αύξηση - όπως φημολογείται- του ΦΠΑ, δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής. Θα επιδεινώσει κατά πολύ την οικονομική μας κατάσταση και θα έχει αρνητικότατες συνέπειες στις τοπικές αγορές. Οι περιφερειακές ανισότητες θα ενταθούν και ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών θα προσπαθήσει εξ’ ανάγκης να εγκαταλείψει τις περιοχές μας, για τις οποίες και λόγοι εθνικοί επιβάλλουν την ενίσχυση του πληθυσμιακού τους μεγέθους.

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου