Σελίδες

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η θέση της ΔΑΚΕ για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε εξέφρασε την αντίθεση της, στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τις προθέσεις του. Η αντίθεση μας αυτή δεν οφειλόταν ούτε σε αντιπολιτευτική διάθεση προς το Υπουργείο Παιδείας, ούτε σε μια στείρα συντεχνιακή αντίληψη, όπως μας κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα γνωστά τηλεοπτικά «παπαγαλάκια» του. Είναι βαθύτατη πεποίθηση μας, ότι με την επιχειρούμενη πολιτική υποβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση, πριμοδοτούνται εμμέσως τα ιδιωτικά σχολεία και καταργείται στην πράξη η συνταγματική επιταγή για ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση για όλους. Απαιτούμε μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και όχι μια εκπαίδευση κομμένη στα μέτρα της κυβέρνησης και του Δ.Ν.Τ.
Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η κυβερνητική βούληση για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις οι συνδικαλιστές της Δ.Α.Κ.Ε στάθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ενημέρωσαν τους κηδεμόνες των μαθητών για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα επιφέρουν στο χώρο της εκπαίδευσης οι επιχειρούμενες αλλαγές και κάλεσαν τις τοπικές κοινωνίες να αντισταθούν.
Χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους, κινητοποιήθηκαν και ευαισθητοποίησαν τις τοπικές κοινωνίες στο φλέγον αυτό θέμα. Με την συντονισμένη αυτή προσπάθεια συντρίφθηκε η κυβερνητική προπαγάνδα σε αυτό το ζήτημα και αφυπνίστηκαν οι τοπικές κοινωνίες. Επίσης χαιρετίζουμε τους δεκάδες γονείς που δεν αποπροσανατολίστηκαν από την κυβερνητική προπαγάνδα και αντιστάθηκαν στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Εξ αιτίας της σθεναρής αντίστασης του κλάδου οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας δεν αφορούσαν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου, αν και η εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν να καταργηθούν 4 σχολεία. Η παράταξη μας έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, η οποία και αποτελεί μισή νίκη για τον κόσμο της εκπαίδευσης. Όμως ας μην πανηγυρίζουν οι γονείς, που κατάφεραν να διασώσουν το σχολείο των παιδιών τους. Είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για περαιτέρω συρρίκνωση των σχολικών μονάδων θα συνεχιστεί και του χρόνου, όμως θα μας βρει και πάλι αντίθετους και αντιμέτωπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου