Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, προς ασφαλισμένους

κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

(ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ)



Αγαπητοί συμπολίτες,



Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου σας ενημερώνει ότι:



1. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ) μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν:



- τα πολυϊατρεία και ιατρεία του Οργανισμού (Μονάδες Υγείας, πρώην ΙΚΑ) κατόπιν ραντεβού μέσω του τηλ. 184



- τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς.



2. Οι ιατροί που συνεβλήθησαν με τον ΕΟΠΥΥ έχουν δικαίωμα να σας εξετάζουν μέχρι εξαντλήσεως 50 ραντεβού εβδομαδιαίως, χωρίς οικονομική υποχρέωση δική σας. Για το λόγο αυτό όταν κλείνετε ραντεβού με συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να διασαφηνίζετε εάν θα εξεταστείτε εντός του αριθμού των ασθενών που δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.



3. Δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν όλοι οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί, που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ιατροί που μέχρι 31/12 είχαν συμβάσεις με τα ταμεία σας (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ), καθώς και όσοι ιατροί πιστοποιήθηκαν ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον για να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά. Στους ιατρούς αυτούς ο ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλει αποζημίωση για την εξέτασή σας.



Ο Ι.Σ. Εβρου παρακαλεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να διευκρινίζουν τα παραπάνω πριν την επίσκεψή τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.



Για την επίσκεψη σε μη συμβεβλημένους ιατρούς, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου κάνει προσπάθειες ώστε ο ασφαλισμένος να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ κατά το ποσοστό του κρατικού τιμολογίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου