Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Θεατρική παράσταση


Ε.Λ.Μ.Ε. Ν.ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΟΜΟΥ  ΞΑΝΘΗΣ


Γραφείο 105, 1οςόροφος
Μπρωκούμη 30, 67100 Ξάνθη
Τηλ& Φαξ: 2541028230
Κιν. 6972121615
Κιν. 6972870680
elmexanthis.blogspot.com
Προς: Σχολεία Ξάνθης
Κοινοποίηση: Σύνδεσμοι Σχολείων


Αρ. Πρ. 635

Ξάνθη, 20/3/2014Θέμα: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της ημέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμούΗ θεατρική ομάδα της ΦΕΞ “Παράβασις” παρουσιάζει  “Το αγόρι με τη βαλίτσα” του Μάικ Κένι
  Ο Ναζ λατρεύει τις ιστορίες που του διηγούνταν ο πατέρας του.  Όταν ο πόλεμος ξεσπάει  αναγκάζεται να ξεριζωθεί από τον τόπο του και τους δικούς του. Τώρα γίνεται  ο ίδιος  πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας με πολλές περιπέτειες.  Ανακαλύπτει τη δική του δύναμη να λέει ιστορίες, να ζει μέσα από αυτές και να βοηθάει κι άλλους να επιβιώνουν μαζί του. Ένα έργο  με ευαισθησία και χιούμορ που μιλάει για την πορεία του πρόσφυγα «προς τα μπροστά», καθώς το «πίσω» γι' αυτόν δεν μπορεί πια να υπάρξει.
Ο  Μάικ Κένι, κορυφαίος συγγραφέας θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους,  αγγίζει με διακριτικότητα και ειλικρίνεια  θέματα όπως η προσφυγιά, η φτώχια και η παιδική εκμετάλλευση.  “Η προσωπική μου άποψη, δηλώνει, είναι  ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα. Η παγκόσμια ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί ως ιστορία μετακινούμενων ανθρώπων – και καχυποψίας για τον ξένο. Αυτοί και εμείς. Εγώ γράφω έργα που θέμα τους είμαστε εμείς, έργα για εμάς. Και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που κατατάσσονται χωριστά, που τους λέμε: αυτοί. Δεν υπάρχουν αυτοί. Υπάρχουμε μόνο εμείς, όλοι οι άνθρωποι, κι όλες οι ιστορίες μας”.
(Μάικ Κένι, Οκτώβρης του 2005).
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και το Διδασκαλικό Σύλλογο στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Τετάρτη 26 Μαρτίου, ώρα: 7:30μμ
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Η είσοδος είναι δωρεάν

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος
Λουκοπούλου Μαρία
Ο Γραμματέας
Βασιλειάδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου