Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση για τη Γ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου στις 16/3/2011

Η Γ.Σ. των μελών της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3/2011 και ώρα 18:30 στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, δεν είχε (για μια ακόμη φορά) απαρτία.
Παραβρέθηκαν περίπου 20 συνάδελφοι και μέσα απο μια διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση, ενόψει της Γ.Σ. Προέδρων που θα γίνει στην Αθήνα στις 19/3/2011 και της εισήγησης και του προγράμματος δράσης που προτείνει η ΟΛΜΕ, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΥΠΕΡ στην εισήγηση και στο πολιτικό σκεπτικό κατά πλειοψηφία
ΥΠΕΡ στο πρόγραμμα δράσης κατα πλειοψηφία.
Επιπρόσθετα, μετά απο πρόταση του συν. Ταταρίδη, αποφασίστηκε να τεθούν στη Γ.Σ. Προέδρων τα εξής ζητήματα:
1. Η έκπληξη όταν είδαμε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε οτι επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και τη Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Έβρου. Σε μια περίοδο που το κίνημα περνάει τη γνωστή κρίση, θεωρούμε οτι η παρουσία των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στην περιφέρεια, θα είναι πολύ χρήσιμη. Αντ'αυτου, μέλος της ΟΛΜΕ επισκέφθηκε το Νομό Έβρου και απαξίωσε εντελώς το Δ.Σ. και τους συναδέλφους της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Έβρου. Μπορείτε να μας εξηγήσετε το λόγο;
2. Ενόψει των αναμενόμενων κρίσεων για διευθυντές και στελέχη της εκπαίδευσης και με δεδομένα: i) την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και του μέντορα ii) το νέο ρόλο - μάνατζερ των διευθυντών και των υποδιευθυντών iii) την πρακτική της Δ.Ο.Ε. για συναντήσεις αιρετών των ΠΥΣΠΕ, προτείνουμε να θεσμοθετηθεί μια τέτοια πρακτική και απο την ΟΛΜΕ, ωστε οι αιρετοί των ΠΥΣΔΕ, να τηρήσουν κοινή γραμμή στο θέμα των κρίσεων και να δεσμευτούν απο την ΟΛΜΕ για την τήρηση της.
3. Ψήφισμα 7 ΕΛΜΕ της χώρας, για την άδικη κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου
4. Η απαξίωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος των εκπαιδευτικών στη σύσταση των σχολικών επιτροπών. Ενώ καλώς ορίζονται 2 Διευθυντές, εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών, το Υπουργείο (εσκεμμένα;;;) παρέλειψε να θεσμοθετήσει και τη παρουσία εκπροσώπου των ΕΛΜΕ.
Τέλος μετά απο πρόταση του συν. Βλισίδη, τίθεται η ερώτηση:
5. Για ποιο λόγο τα Τριτοβάθμια σωματεία (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) δεν αποφασίζουν κινητοποιήσεις και ποια πίεση μπορεί να ασκήσει η ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, ωστε να πρωτοστατήσει στους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου