Σελίδες

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ, με θύμα τη συνδικαλίστρια του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων Κωνσταντίνα Κούνεβα. Το θύμα αυτής της άγριας επίθεσης ήταν μια από τις ελάχιστες μάχιμες συνδικαλίστριες στο χώρο της επισφαλούς εργασίας.. Πολλαπλά πολίτης «δεύτερης κατηγορίας» η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη σ’ έναν απαξιωμένο κοινωνικά κλάδο, υπέστη τις συνέπειες της αγωνιστικής στάσης της με μια βάρβαρη, μεσαιωνικού χαρακτήρα κύρωση.
Η επίθεση που δέχτηκε η Κωνσταντίνο Κούνεβα μοιάζει να είναι το αποκορύφωμα ενός ιδιό­τυπου κοινωνικού ρατσισμού που βιώνουν οι εργαζόμενες σε αυτό τον κλάδο, με τριμηνιαίες συμβάσεις, σε συνθήκες δου­λείας, από εργολάβο σε εργολάβο, ενώ στις περισσότερες επιχειρήσεις τα σωματεία είναι εργο­δοτικά ή ελέγχονται άμεσα από τα αφεντικά, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εργαζόμενες να μην είναι σε θέση να οργανωθούν και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Οι εργαζόμενες του κλάδου είναι δέσμιες σε συν­θήκες εργασίας που εγγράφονται ανεξίτηλα στον οργανισμό τους με τη μορφή λοιμώξεων, δερματολογικών, αναπνευστικών, ορθοπαιδικών, γυναικολογικών και πολλών άλλων παθήσεων.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με την εργαζόμενη, συνδικαλίστρια, μετανάστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Ζητάμε την κατοχύρωση ελεύθερου συνδικαλισμού, μόνιμη και ασφαλι­σμένη εργασία με πλήρες ωράριο, και αναγνώριση βαρέως και ανθυγιεινού επαγγέλματος.
Απαιτούμε από την πολιτεία να πάψει να χρησιμοποιεί υπεργολάβους για την καθαριότητα στις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσλάβουν οι ίδιες προσωπικό για το έργο της καθαριότητας.
Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.
Καμιά ανοχή σ' αυτούς που τρομοκρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα.
Από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου