Σελίδες

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κρατική ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΩΡΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας, ακόμα μεγαλύτερης επιδείνωσης της θέσης των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζόμενων, σε ότι αφορά την οικονομική μας κατάσταση, με την εντεινόμενη ακρίβεια, την οριακή κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπονόμευση ακόμα και της στοιχειώδους υγειονομικής μας περίθαλψης.Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Οι νέοι συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες, την έκδοση έστω και αυτής της ισχνής σύνταξης. Συγκεκριμένα, το Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, που χορηγεί το «εφάπαξ», αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές υποχρεώσεις του και ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) βουλιάζει στα χρέη του. Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή μας και δεν αποδεχόμαστε πλέον οι εισφορές μας να γίνονται βορά στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Θέλουμε να παίρνουμε μισθό και σύνταξη που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας και θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η ευθύνη βρίσκεται σ’ αυτούς που με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία μας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για:
  • Άμεση και ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
  • Στήριξη του ΟΠΑΔ με άμεση επιχορήγησή του, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας.
  • Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού – αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου (νόμοι «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά») επιστροφή όλων των οφειλομένων στα ταμεία.
  • Να εγγυηθεί το κράτος τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και να καλύψει τα ελλείμματά τους. Πλήρη διαφάνεια για τη λογιστική και περιουσιακή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου